Haber

15 Bin Gönüllü

İBB’nin deprem bölgesindeki vatandaşlara ulaştırılmak üzere başlattığı ‘Yardım Kampanyası’nda, İstanbul halkının ve İBB birimi ve bağlı şirketlerinin desteğiyle 2 milyonu aşkın yardım malzemesi 250 TIR’a ulaşıyor. Yenikapı ve Kartal’daki yardım toplama merkezlerinde bugüne kadar 15 bin gönüllü İstanbullu çalıştı. Gönüllüler, gelen bağışları toplamak, tasnif etmek ve kamyonlara yüklemek için 24 saat çalışmaya devam ediyor. Merkezlerdeki tüm süreçlerde esnaflar da depremzedelerin yardımına koştu.

İBB’nin deprem bölgesindeki vatandaşlara ulaşmak için başlattığı ‘Yardım Kampanyası’ devam ediyor. Bölgede termal içlik, çorap, çadır, teneke, çadır tabanı, emzik, iç çamaşırı ve biberon ihtiyacı ön plana çıkıyor. Bugüne kadar 15 bin istekli İstanbullu’nun çalıştığı Yenikapı’dan, İstanbulluların yardım malzemeleri ve bağlı şirketlerinin desteğiyle 2 milyona ulaşan İBB birimi, 250 tıra yaklaştı.

Gönüllüler, bağışların toplanması, tasnif edilmesi ve kamyonlara yüklenmesi için 24 saat yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyor.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Nitelikli Polat’ın anlatımıyla alanı ziyaret eden Prof.Dr. Gönüllüler, İlber Ortaylı’yı coşkuyla karşıladı. Tamer Levent, Serenay Sarıkaya, Pınar Deniz, Kaan Yıldırım, Burak Deniz, Fırat Çelik, Hande Doğandemir, Aras Bulut İynemli, Öner Erkan, Engin Öztürk, Çağlar Çorumlu, İtimat Murat Akpınar, Salih Bademci, Burcu Biricik, Öykü Karayel, Seda Akman, Tolga Tekin, Elif Kurtaran, Meriç Aral, Tuğrul Tülek, Selma Ergeç, Settar Tanrıöğen, Hasibe Eren, Esra Rusan, Cihangir Ceyhan, Berk Atan, Bennu Yıldırımlar, Özge Özder, Levent Üzümcü, Yıldıray Şahinler, Sarp Apak, Ahsen Eroğlu, Yusuf Çim , Onur Buldu, Buyruk Çubukçu, Dinçer Güner gelen yardımları hem paketlediler hem de kolileri tırlara taşıdılar.

Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ayşegül İşsever ve tüm oyuncular koordineli bir şekilde çalışmalara destek verdi. Gönüllülere çalışmalara eşlik eden oyuncular, toplanan bağışları paketleyerek kutulara doldurdu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu