Haber

Abdullah Avcı canlı yayında futbolcusunu eleştirdi: Güle güle

Süper Lig’in 12. haftasında Trabzonspor, evinde Konyaspor’u 2-1 mağlup etti. Bordo-mavili takımın teknik direktörü, kavganın ardından isim vermeden oyuncusuna yönelik sert ifadeler kullandı.

“OYUNCU DA BUNU YAŞAYACAK”

Abdullah Avcı Açıklamasında, “3 gün boyunca her karşılaşmadan önce ve sonra oyunculara maçın ne kadar zor olabileceğini anlatıyorum. Önemli olan oyuncunun beynine girip içeride bu bütünlüğü sağlamak. Bu bir grup. Anlar çok değerli, gol atacağımızı hissettim. O topun oraya atılmaması lazım.” Bunu an be an yaşıyorum. Oyuncu da bunu yaşayacak. Bütün bunları ekibimle birlikte detay detay üzerinde çalışıyorum. Hem modülde hem de görselde çalışıyorum, sonra yine sahada çalışıyorum. Eğer düzelmezse yapacak bir şey yok, güle güle. Bunun bir organizasyon oyunu olduğu açıktır. Teşekkür ederim. Ama gelişimimizi hızlandırmamız lazım.” dedi.

Abdullah Avcı’nın yaptığı açıklamalar şöyle:

“PEKİ 1 HAFTADA NE OLDU?”

Yorucu. Bunun gibi; Rakibin 5 kişilik mi yoksa 4 kişilik mi olacağı, nasıl tepki vereceği, burada ne yapmamız gerektiği, hangi seçenekleri kullanmamız gerektiği üzerinde çalıştık. Bazen bunu kullanamayabilirsiniz. Bazen oyuncu pas verirken hata yapar. Bu işin teknik-taktik boyutu. Bu iş bir güç işidir. Bugün ısınma sırasında takımın gücünün düşük olduğu bilgisi geldi. Peki bir haftada ne oldu? 4 gündür zorlu bir maç olduğu konusunda sizi uyarıyorum. Her ayrıntıyı düşündük çünkü çok zor bir maç bizi bekliyordu. Sadece ikinci yarıda teknik değişiklik yaptık. Birkaç pas yakaladık ve golü bulduk. Ama yediğimiz gol var, ilkokul var, ondan önce üniversite var… Bu durumda arkası dönük oyuncuya pas atılamaz. Arkaya bakan oyuncu oraya ulaşamaz ve pası alamaz. Bütün bunları tekrar tekrar araştırmamız gerekiyor. Bu biraz yorucu ama yapacak bir şey yok, bizim işimiz bu.

“Daha hızlı oynamamız gerekiyor”

Bunları görerek kazanabilirsek bizim için değerlidir. Kazanmak ve gelişmek değerlidir. Bu oyun; Güç var, duygu var, coşku var ama akıl var. Duygularınla ​​oynayamazsın. Okul bahçesinde oynamıyoruz. Planı var, anlaşması var. Bu şekilde kazandık, ikinci yarıda daha iyiydik. Yeterli mi değil mi? Daha çok çalışmamız ve daha hızlı oynamamız gerekiyor. Oyuncu kalitesini artırmamız lazım. Çok çalışacağız ve tekrarlayacağız. Daha iyi olacağımızı düşünüyorum.

“ONUACHU BİZE ÇOK KATKI SAĞLIYOR”

Onuachu’ya attığı golle ekstra bir gol attı. Bunu farklı bir performansa dönüştürmek gerekiyor. Sezon çok uzun olsa da dönemin golüydü diyebilirim. Kazanmada etkili olan muhteşem bir gol. Bize çok katkı sağlıyor. Belki bundan sonra oyunu buna tercih edeceğiz.

“HOŞLANMADIĞIM BİR DURUMDU”

Hafta boyunca her iki ihtimal üzerinde de çalıştık ve pratikte bunun net fotoğrafları elde edildi. Oyuna bu şekilde başladık. Edin ilk dakikada pozisyondaydı. Oyunu santim santim planlarken sayısal olarak her yerde üstün olmamız gerekiyor. Pasın kalitesini ve yoğunluğunu iyi ayarlayıp bir sonraki pozisyonda açığı kapatmamız gerekiyor. İlk 45 dakika itibariyle alışık olmadığım ve hoşlanmadığım bir durumdu. İlk yarıda ne hücumda ne de savunmada ikinci topu alamadık. Bu bizim için gerçek bir şey değildi. Isınma sırasında yardımcı antrenörüm bana gücümüzün yüksek olduğunu ve iyi olmadığını söyledi. Artık futbolda her türlü tekniği ve taktiği uyguluyorsunuz ama bu işin duygusunu ve ruhunu kaybetmemelisiniz.

“DUYGULARINIZLA OYNAMAZSINIZ”

Berat’ı çıkardık, Bakasetas’ı aldık. İki 8 numara oyuncuya döndük. Yoğun baskı uyguladık ve gol yedik. Sonrasında bu seviyedeki bir takımın yiyemeyeceği bir golü yedik. Defansımızın orada oynamaması gerekiyor. Topu oradaki oyuncuya atamayız, sahaya atmak zorundayız. Bek de onu oraya götürmemeli. Sanki bu işe ilkokulda değil de anaokulunda başlamışım gibi çok çalışıyorum. Grupla ve oyuncularla çok fazla tekrar yapıyoruz. Bu bir takım oyunu, bu bir kurgu, duygularınızla oynayamazsınız, kimse oynayamaz.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu