Yaşam

Benimkinin Koltuk Altı Tüyleri Az: Sosyal Medyada Alay Konusu Olan “Hint Sokak Yemekleri” Neden Hijyenik Koşullarda Hazırlanmıyor?

Sizce ayağıyla mı yemek pişiren, yoksa koltuk altıyla mı yemek pişiren… Yemek yaparken? vücudunun her yerini kullanarak Doğal olarak Hintliler sosyal medyada pek çok kişi tarafından garip karşılandı. Bunu garip bulmaları doğal ama sizce neden hâlâ bu şekilde yemek pişirmeye devam edebiliyorlar?

Normalde baharatlı yemeklerleYardımsever ve yardımsever insanlarıyla tanıdığımız Hintlilerin imajı, son zamanlarda bu görüntülerden dolayı ciddi şekilde zarar gördü. “Peki neden hükümet bu durumu önlemek için harekete geçmiyor?”Sorusu hâlâ merak konusu.

Sokak satıcıları için temizlik önemli değil çünkü kirli satsalar bile günün sonunda çok sayıda alıcı oluyor.

Pek çok Hintlinin bu soruya verdiği yanıt bize tuhaf gelse de, “Kirli ya da temiz olsa bile onu almaya devam edeceğim, nasıl olduğunu düşünmedenYiyorum.” olmuş. Yani kültürlerini yabancı bulma gibi bir durum söz konusu değil. Tam tersine yemeğin çok lezzetli olduğunu düşünüyorlar.

Bu çok normal bir durum ve aynı zamanda sokak satıcılarına da fayda sağlıyor çünkü onlarla karşılaştırıldığında gereksiz temizlik maliyetleri Bundan kaçınabilirler. Sonuçta, her gün temizliğe vakit harcamak yerine satmayı seçerlerse daha fazla paraKazanacaklar.

Hindistan hükümetinin sokak satıcılarını kontrol etmemesi nedeniyle bu durumun önüne geçilemiyor.

Sokak satıcılarına karşı ne yapılmalı? herhangi bir kanun veya kanun Mevcut değil. Bunu fırsat olarak gören satıcılar, kontrol eksikliği İşlerini olabildiğince kirli bir şekilde yürütüyorlar. Zaten çok kalabalık olan bir ülkede ne yaparsanız yapın başka bir yerin patlayacağından eminiz.

Her ne kadar kontrol olsaydı ne kadar faydalı olacağını tam olarak tahmin edemesek de, çünkü 2022 verilerine göre Hindistan, dünyanın en kirli ülkeleri Ortada 7. sırada. Mobil mağazaların fiyatları ne kadar temiz olursa olsun bakteriler hava yoluyla gıdalara bulaşabiliyor.

Birçok sokak satıcısının temiz suya erişimi yok.

Evet, gerçeği okudunuz; Suya erişimleri yok. Bu yüzden ellerini uygun şekilde kirli bezlere veya kendilerine ovuştururlar. Genellikle küçük bir kapta az miktarda su bulunduran sokak satıcıları bazen bu suyu satıyor – iğrenerek yazıyoruz – Tuvaletlerden alabilirler.

Örneğin aşağıdaki resimde bulaşıkları görebilirsiniz kirli bir su birikintisindeYıkadıklarını görüyorsunuz, ne kadar hijyenik değil mi!

Bu yerleri zevk için ziyaret edenlerin yanı sıra gelir düzeyi düşük olduğu için ziyaret edenler de var.

İnsanlar ortalama bir restoranda ödeyebileceklerinden çok daha azını ödeyerek burada yemek yiyebiliyorlar. Temizliğe önem vermeden yemek ihtiyacını karşılayabilir. Ayrıca işsizlik oranlarının yüksek olması nedeniyle birçok sokak satıcısı kendi işini yapmak zorunda kalıyor.

Ancak bu doğaldır hijyen koşulları uygulamalarına engel teşkil etmez; Sonuçta günde birçok kişiye satılan gıdanın, temizlik ürünlerinin maliyetini oldukça fazla karşıladığından eminiz.

Hindistan Ulusal Sokak Satıcıları Birliği’nin yaptığı anketin sonuçları hiç de şaşırtıcı değil.

Delhi’de 139 sokak satıcısındaYapılan bir araştırmaya göre 127 sokak satıcısı yemek pişirirken vücutlarının çeşitli yerlerini kapatıyor. kaşıdılar İtiraf etti. Bir kişi dışında hiçbirinin çalışırken önlük veya eldiven kullanmadığı ortaya çıktı. Pek çok satıcı, doğal olarak hastalıklara davetiye çıkaran etin nasıl muhafaza edileceğini bilmiyor.

Yani demek istediğimiz şu; Belki bir gün Hindistan’ı ziyaret edebilirsin sokak lezzetleri(!) Tadına bakmak istiyorsanız mümkün olduğu kadar araştırma yapmanızda fayda var. “Hayır bana bir şey olmaz, midem öğütücü gibidir.” Eğer öyleyse hijyen koşullarına dikkat etmeyi ve fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşmayı unutmayın!

resadiyehaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu