Haber

CHP Adalet Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen kimdir, kaç yaşında, nereli, nerede milletvekili?

Genel Sekreterlik görevine İzmir’de Tunç Soyer’in yerini alan Selin Sayek Böke getirilirken, CHP Adalet Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen atandı. Kimdir, kaç yaşında, nereli, nerede milletvekili? Merak edildi. Detaylar burada…

ADALET POLİTİKALARINDAN SORUMLU CHP GENEL LİDER YARDIMCISI GÖKÇE GÖKÇEN KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NERELİ, MEP NERELİ?

Galatasaray Lisesi ve Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Gökçen, yüksek lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde İnsan Hakları programında tamamladı. Gökçen, hukuk lisansını 2015 yılında almıştır. 2023 yılına kadar Marmara Üniversitesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak görev yapan Gökçen, doktora tezine Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku programında devam etmektedir.

Cumhuriyet Halk Partisi 36. Olağan Kurultayı’nda Parti Meclisi Üyeliğine seçilen Gökçe Gökçen, 2018-2020 yılları arasında İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 2020-2023 yılları arasında ise Cumhuriyetçi Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Halk Partisi Gençlik Politikalarından Sorumludur. 37. Olağan Kurultay’da yeniden Parti Meclisi Üyeliğine seçilen Gökçen, bu görevini sürdürüyor.

28. dönem İzmir Milletvekili seçilen Gökçen, iyi derecede İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

haber-kursunlu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu