Haber

Erzincan’da arkadaşını bıçaklayarak öldüren sanığa 15 yıl hapis cezası

Erzincan’da arkadaşını bıçaklayarak öldüren Afgan uyruklu zanlı 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Erzincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık Muhammed Davut Hüseyin ile tarafların avukatları ve yakınları katıldı.

Cumhuriyet savcısı, ileri sürdüğü esasa dayanarak önceki mütalaasını yineledi ve sanığın “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Mütalaanın ardından mahkeme heyeti, sanık ve tarafların avukatlarına son sözlerini sordu.

Sanık Hüseyin, merhum Muhsin Ahmetzade’yi öldürmeyi amaçlamadığını ve bundan pişmanlık duyduğunu belirterek beraatini talep etti.

Sanık avukatı ise müvekkili ile Ahmetzade arasındaki tartışma sırasında olayın haksız tahrik sonucu meydana geldiğini ileri sürerek sanığın beraatini ve tahliyesini talep etti.

Davayı karara bağlayan mahkeme, “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılan sanığa indirim unsurlarını uygulayarak 15 yıl hapis cezası verdi. Heyet, kararla birlikte sanıkların tutukluluk hallerinin devamına da karar verdi.

Olayın tarihi

Kavakyolu Mahallesi’nde 29 Eylül 2022’de bir düğünde Mohsen Ahmedzade (25) ile Afgan asıllı Mohammad Davud Husseini arasında çıkan tartışmanın ortasında arkadaşını bıçaklayarak öldüren Hüseyin, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu