Haber

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek: ‘En iyi transferleri yapmanın peşindeyiz’

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, transferle ilgili çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Galatasaray adına en iyi transferleri yapmanın peşindeyiz.” Özbek, bazı futbolculardan teklif geldiğini ancak henüz kesinleşmiş bir şey olmadığını söyledi.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, GSStore 2024 yeniden lansman gecesinde basına açıklamalarda bulundu. Lansmanda emeği geçenlere teşekkür eden Özbek, “Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu organizasyonla bunu hayranlarımıza sunuyoruz. Mağazalara hayranlarımızın büyük ilgisi var. Bu lansmandan sonra ilginin artacağını düşünüyorum. Perakendede satışlarımızda rekor kırdığımız bir yıl, bundan sonra daha da artacağını düşünüyorum.”

Transferlere ilişkin konuşan Başkan Özbek, “Bugün Florya’daydım. Çok iyi bir takımımız var. Scout ekibimiz Erdem Bey, teknik direktör ve Ayhan Bey çok çalışıyor. Galatasaray için en iyisini yapmak için çalışmaya devam ediyorlar. Umarım Galatasaray için en iyisi olur.” “Transfer yapmayı düşünüyoruz” dedi.

“Taraftarlarımızdan futbolcularımıza sahada destek olmalarını rica ediyorum.”

Takım kaptanlarından Kerem Aktürkoğlu’nun son Gaziantep FK maçında taraftarların tepkisi hatırlatıldığında Dursun Özbek, “Bu olmaması gereken bir şey. Kerem bizim kaptanımız. Galatasaray’ın geleceği. Taraftarlarımızdan futbolcularımıza sahada destek olmalarını rica ediyorum. Bu tür eylemler oyuncumuzun performansını etkileyecektir.” Hiçbir şey yapmamalılar. Çünkü Kerem her zaman en değerli oyuncumuz oldu. Kendisi aynı zamanda bizim kaptanımızdır. Hiçbir oyuncumuzun sahadaki performansına göre bu tür hareketler yapmamasını rica ediyorum. Oyuncular sahada ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Bunu geçen yıl da kanıtladık. Kerem de bu anlamda. “Çok değerli oyuncularımızdan biriydi. Çok büyük emekler verdi. Bu emeğin saygı görmesini istiyorum” dedi.

“Sacha Boey’le gurur duymalıyız”

Fransız futbolcu Sacha Boey’in Alman takımı Bayern Münih’e transferini değerlendiren Başkan Özbek, “Sacha Boey’in satışıyla Türkiye’den yurt dışına oyuncu satışı açısından rekor bir satış oldu. Bu rekor satışın mimarları var.” Bu oyuncuyu Galatasaray’a getiren ise Burak Elmas döneminde geldi.” Fatih Teknik Direktörü döneminde forma giydi. Performansının zirvesine teknik direktör Okan döneminde ulaştı. Kendilerine teşekkürlerimi iletiyorum. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum. Sacha Boey geçen sene şampiyonada büyük rol oynayan bir oyuncuydu. Bu sene Bayern Münih gibi çok önemli bir takıma gitti. Onunla gurur duyuyoruz. Bunu duymamız lazım. Ayrıca bu transferin yapılmasında çok önemli faktörler var. Erden Bey’le sabah 4’e kadar çalıştık. Katkıda bulunan herkese teşekkür etmek istiyorum. Çok keyifli bir satıştı. Galatasaray’a hayırlı olmasını diliyorum. Galatasaray’ın Mali Fuarı “Play çerçevesinde buna ihtiyaç vardı. UEFA’dan bir değerlendirme gelmemesi için bu konuda çok dikkatliyiz. Bu satış Galatasaray için değerliydi.” “Transferlerde de aynı özeni gösteriyoruz” dedi.

“Şu anda bazı oyuncularımıza teklifler var ama net olarak kesinleşmiş bir şey yok.”

Diğer futbolculara teklif olup olmadığı yönündeki soruya Dursun Özbek, “Şu anda bazı oyuncularımıza teklifler var ancak satış fiyatı üzerinde çalışmalarımız sürüyor. Netleşmiş bir şey yok.”

UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu’nda Çekya ekibi Sparta Prag ile karşılaşacakları karşılaşmaları değerlendiren Özbek, “Galatasaray’ın alıştığı bir kupa. Daha önce kazandığı bir kupa. Avrupa” Galatasaray için çok değerli, Türkiye için çok değerli. Galatasaray başarılarıyla gurur duyuyor.” İmza atmış ve tarih yazan bir takım. Bu yıl da aynı başarıyı göstermek için ellerinden geleni yapacaklar. Taraftarımızın desteği ve camiamızın desteği bu konuda çok kıymetli. Biz de sabırsızlıkla İstanbul’daki Sparta Prag’ı bekliyoruz.

Sarı-kırmızılıların lideri geçtiğimiz günlerde Faslı futbolcu Hakim Ziyech’in transferiyle ilgili bir gelişme olmadığını açıklamıştı. – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu