Teknoloji

Google VPN Tüm ‘Bir’ Aboneye Yayınlandı

ABD merkezli teknoloji devi Google, birkaç yıl önce Google OneHizmet aracılığıyla VPN sunulacak ilan edildi Bugüne kadar, bu hizmet birkaç ülkede test edilmiştir. Bazı ülkelerdeki kullanıcılar, 2 TB depolama Kendilerine sunulan pakete abone olurlarsa VPN hizmetini kullanabilirler. Şimdi ise bu hizmetle ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

Google’ın VPN hizmeti kapsamını genişletti ve desteğin sunulduğu ülkelerdeki tüm kullanıcılara sunulur. Şimdi yalnızca 100 GB depolama alanı sunuyor” temel” paketini (Türkiye’de aylık 5,79 TL) satın alan tüketiciler de VPN hizmetinden yararlanabiliyor. Google’a göre Basic paketi satın alan Google One aboneleri, birkaç hafta içinde VPN hizmetini aktif olarak kullanabilecek.

Türkiye yine dışlanan ülkeler arasında…

Google tarafından yapılan açıklamalara baktığımızda VPN özelliği Türkiye’deki kullanıcıların kullanımına devam ediyor. mevcut değil Görürüz. Yani Google’ın VPN hizmeti artık ‘ucuz’ olsa da Türkiye’deki Google One aboneleri artık bu hizmeti kullanamıyor. mahrum kalmaya devam edecekler . Bunun yakın gelecekte değişip değişmeyeceği bilinmiyor.

Google One fiyatlarını merak ediyorsanız:

Veriler karanlık ağa düşerse kullanıcı uyarılır

Google One hizmetindeki tek yenilik VPN kapsamı değildi. Google, abonelerinin dikkatini çeken bir özellik daha yarattı. ” Karanlık Web Raporları“adlı bu yeni özellik, verilerin dark web’e düşmesi durumunda kullanıcının uyarılmasını sağlıyor. Kullanıcıların bu özelliği kullanabilmeleri için aktif hale getirmeleri ve kişisel bilgilerini girmeleri gerekiyor. bir profil oluşturmaları gerekecek . Bu özellik şimdilik sadece ABD’deki kullanıcılara sunulacak.

kigi-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu