Haber

Iraklı Hıristiyan milletvekillerinden Kur’an-ı Kerim’in yakılmasına tepki

Irak’taki Hristiyan milletvekilleri, İsveç’te Kuran’ın yakılmasını kabul etmediklerini, bu saldırının nefret yaymak için yapıldığını ifade ettiler.

Iraklı Hristiyan milletvekilleri, İsveç’in başkenti Stockholm’de Kur’an-ı Kerim’in yakılmasıyla ilgili Meclis’te basın toplantısı düzenledi.

Milletvekilleri adına konuşan Faruk Hanna, “İsveç’teki Türkiye Büyükelçiliği önünde bir kişinin Kuran’ı Kerim’i yakması insanlık onurundan ve ahlakından uzak, utanç verici bir davranıştır. Bu durum Müslüman ve gayrimüslimlerin duygularını incitmektedir. Bu tür ucuz davranışlar, özellikle Doğu Hristiyanlarının ahlakını yansıtmamaktadır.” dedim.

İsveç’te Kuran-ı Kerim yakılmasının toplumsal barışı tehdit ettiğini vurgulayan Hanna, bunun kin ve kin yaymayı da amaçladığını söyledi.

Hanna sözlerini şöyle tamamladı:

“Irak’ın kadim toprakları, yıllardır din ve mezhep farklılığının en büyük tanığı olmuştur. Birlikte yaşam halen devam etmektedir. Hristiyan unsurun milletvekilleri olarak bu utanç verici olayı şiddetle kınıyor ve Irak halkını birlikte yaşamaya davet ediyoruz.”

haberdursunbey.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu