Haber

İstanbul sallanmaya hazır mı? Mehmet Tevfik Göksu’dan çarpıcı sözler

Son dakika haberine göre Mehmet Tevfik Göksu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

Depremde hayatını kaybedenlere rahmet, aziz milletimize geçmiş olsun diliyorum. 6 Şubat depremini sarsıntı olarak tanımlamak çok zor. Dünyanın karadaki en büyük felaketi. Tüm ekiplerimizi seferber ederek hızla bölgeye gittik. Orada giden birçok farklı tramvay var.

Deprem bize devletin ne kadar büyük, bu milletin ne kadar aziz olduğunu öğretti. İlk anda 50’ye yakın tırı hızlıca organize ettik. Kimi arasam da kimseden ‘hayır’ cevabı duymadım. ‘Birlikte Türkiye’yiz’ kavramını telaffuz etmenin ötesine geçtik, deprem bölgesini yaşadık.

İstanbul’daki AK Parti belediyeleri 10 bin konteyner gönderdi. Kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağımızı bilsinler. Devlet oradaki kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacaktır.

Milletimizin devletimize güveninin tam olduğunu gördük. Cumhurbaşkanımızın “Evleri 1 yılda yapacağız” sözlerine halkın yüzde 67’si güveniyor, anket sonucu bu. Devlet ve millet olarak birbirimize güvenmeyi biliyoruz. Millet ve devlet baş başa yürürse aynı amaca odaklanırlar.

İSTANBUL OLASI SALGINA HAZIR MI?

Belediye olarak kentsel dönüşüm noktasında büyük bir emek ortaya koyduk. Esenler’de kapı kapı insanlarla görüştük onlarda bizi kırmadı.

Öncelikle depremle ilgili bilimsel verilere sahip olmanız gerekiyor. İstanbul’da depremin adı bile konuşulmazken, ilk deprem müdürlüğü Cumhurbaşkanımız belediye başkanı iken kuruldu. İBB, Türkiye’nin ilk deprem master planını yapıyor ve hazırlıyor.

“İBB TÜM BİLİMSEL ARAŞTIRMALARI AK PARTİ DÖNEMİNDE YAPARDI”

Ne kadar atölye yaparsanız yapın, bir pano kurarsanız yapacağınız tek şey bina stokunuzu yenilemek olacaktır. İBB, AK Parti döneminde tüm bilimsel araştırmaları yürüterek gerekli binalarda güçlendirme çalışmalarına hız verdi.

Ekrem İmamoğlu: Kentsel dönüşüm uygulamalarını hep birlikte sonlandırmalıyız

Van depreminden sonra artık kentsel dönüşüm başladı. Cumhurbaşkanımız Eseneler’de ilk kazmayı vurdu. CHP yetkililerini de davet ettik, çalıştaylar hazırladık. TBMM’den kanun çıktı ve kabul edildi. CHP seçmeni, kentsel dönüşüm maddesine hayır diyerek Anayasa Mahkemesi’ne gitti.

İstanbul’un yöneticileri ‘Kentsel dönüşümü durduracağım’ derse insanlar ne yapabilir? Ne zaman geleceği belli olmayan bir deprem oluyor ve sorumlu da İBB Başkanı. İstanbul’u yöneten akıl biz kentsel dönüşüme karşıyız diyerek geldi.

“İBB YÖNETİMİ ŞİMDİYE KADAR SIFIR KONUT YAPTI”

Beyin sarsıntısı riskinden dolayı 2019’da 100 bin konut yapılacağı sözünü veren İBB yönetimi, bugüne kadar sıfır konut yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu