İş

Kazanç çağrısı: CDW satışlardaki düşüşten kurtuldu, bulut ve yapay zekada büyümeyi hedefliyor

Önde gelen teknoloji analitiği sağlayıcısı CDW Corporation (CDW), 2023’ün dördüncü çeyreğinde net satışlarında düşüş olduğunu, ancak güçlü brüt karla birlikte esneklik ve hisse başına GAAP dışı net gelirde hafif bir artış olduğunu bildirdi.

Zorlu piyasa koşullarına rağmen şirketin bulut ve hizmet olarak yazılım (SaaS) gibi hizmet olarak ve tüketime dayalı çözümlere stratejik odaklanması meyvesini verdi. CDW, ileriye dönük olarak, çeşitli portföyüne ve stratejik yatırımlarına odaklanarak ABD BT pazarında 2024 için beklenen düşük tek haneli büyümeyi aşmayı hedefliyor.

Temel Çıkarımlar

  • CDW’nin 4. çeyrekte net satışları %7,7 düşüşle 5 milyar dolara geriledi ancak brüt kârı 1,15 milyar dolar ile güçlü kalmayı sürdürdü.
  • Hisse başına GAAP dışı net gelir yıllık bazda %3 artışla 2,50 dolara yükseldi.
  • Şirket, 2024 yılında ABD BT pazarının düşük tek haneli büyümesini 200 ila 300 baz puan aşmayı planlıyor.
  • CDW, hisse geri satın alma programını 750 milyon dolar artırarak toplam yaklaşık 1,1 milyar doları kullanılabilir hale getirdi.
  • Şirket, 2024 yılının tamamı için düşük ila orta tek haneli büyüme ve seyreltilmiş hisse başına GAAP dışı faydalarda orta tek haneli yüzde artış bekleyerek brüt kar büyümesine odaklanacak.
  • CDW, belirsiz piyasa koşullarına rağmen kârlılık marjları ve nakit akışı sağlama becerisine güveniyor.

Şirket Genel Bakışı

  • CDW, ABD BT pazarının 2024 yılında düşük tek haneli rakamlarda büyüyeceğini öngörüyor.
  • Şirket, 2024 yılında 200 ila 300 baz puanlık pazar payı elde etmeyi hedefliyor.
  • CDW, büyüme ölçütü olarak net satışlardan ziyade brüt kâra öncelik verecek.
  • 2024 yılında brüt karda düşük ila orta tek haneli büyüme bekleniyor.
  • Seyreltilmiş hisse başına GAAP dışı faizin tüm yıl boyunca orta tek haneli bir oranda artması bekleniyor.
  • Düzeltilmiş serbest nakit akışının GAAP dışı net gelirle tutarlı olması bekleniyor ve %80 ila %90 aralığında bir dönüşüm oranı hedefleniyor.

Ayı İçin Değerli Puanlar

  • 2023’ün 4. çeyreğinde net satışlarda %7,7’lik bir düşüş bildirildi.
  • Yılın başında BT harcamalarında bir yavaşlama bekleniyor.
  • Şirket, yılın ikinci yarısında donanım satışlarında ılımlı bir toparlanmaya hazırlanıyor.

Yükselişte Öne Çıkanlar

  • CDW’nin bulut işi CAGR bazında %30 büyüdü.
  • Güvenlik işinin büyüklüğü üç yılda ikiye katlandı.
  • Şirket, son beş yılda 10 satın alma gerçekleştirerek müşteri ücretlerini artırdı.
  • Yapay zeka değerli bir büyüme fırsatı olarak görülüyor ve önümüzdeki 24 ayda yatırımların işi hızlandırması bekleniyor.

kaçırıldı

  • Sunulan bağlamda herhangi bir spesifik eksiklik tartışılmamıştır.

Soru-Cevap Öne Çıkanlar

  • Fiyatlandırma ortamı istikrarlı olmaya devam ediyor ve önemli bir değişiklik beklenmiyor.
  • Harcama ortamındaki iyileşme bastırılmış talebe ve müşterilerin ekonomiye olan inancına bağlıdır.
  • Serbest nakit akışı dönüşümünün, yıllık koşullara ve iş faaliyetlerine bağlı olarak potansiyel değişikliklerle birlikte %80 ila %90 aralığında olması bekleniyor.
  • Şirket, nakit akışını artırmak için 2024 yılında işletme sermayesini daha aktif kullanabilir.

CDW yönetimi, özellikle güvenlik, bulut ve yapay zeka gibi hızlı büyüyen alanlarda stratejik birleşme ve satın almalara odaklanmaya devam ediyor. Şirketin artan nakit pozisyonu potansiyel birleşme ve satın alma fırsatlarını desteklemektedir. CDW’nin son beş yılda gerçekleştirdiği 10 satın almayı da içeren stratejik yatırımlar, müşteri değerinin artırılmasında ve şirketin gelecekteki büyüme için konumlandırılmasında etkili oldu.

CDW, başlangıçta yavaş olan BT harcamalarına rağmen yıl boyunca brüt kar marjını artıracağına olan güvenini dile getirdi. Şirketin yapay zeka alanındaki danışmanlık hizmetlerine odaklanması ve müşterilere bulut geçişi ve siber güvenlik konularında yardımcı olma konusundaki uzmanlığının, büyüme stratejisinin temel itici güçleri olması bekleniyor. CDW’nin temettülere ve hisse geri alımlarına vurgu yaparak sermaye tahsisine yönelik proaktif yaklaşımı, hissedarlara değer sunma konusundaki kararlılığını yansıtmaktadır. Şirketin stok kodu CDW’dir.

InvestingPro İçgörüleri

CDW Corporation’ın (CDW) son finansal performansı ve stratejik girişimleri, segment analistleri tarafından yakından takip ediliyor ve InvestingPro, yatırımcıların şirketin konumunu ve görünümünü daha iyi anlamalarına yardımcı olabilecek ek bilgiler sağlıyor. InvestingPro Tips’e göre CDW, üst üste 11 yıl boyunca temettü oranını artırarak hissedarlarına değer katma kararlılığını gösteriyor. Ayrıca şirket, Elektronik Ekipman, Ev Aletleri ve Bileşenler alanında da lider bir oyuncu olarak tanınmaktadır.

Piyasa değerleme perspektifinden bakıldığında, CDW şu anda 2023’ün üçüncü çeyreği itibarıyla son on iki ayda 28,07 gibi yüksek bir Fiyat/Kazanç (F/K) oranıyla işlem görüyor ve bu da yakın vadeli kazanç büyümesine göre bir prim olduğunu gösteriyor. Fiyat/Defter (F/D) oranının 17,59 olması, hissenin defter değeri açısından aşırı değerlenmiş olabileceğine işaret ediyor. Aynı dönemde bildirilen %8,6’lık satış düşüşüne rağmen şirketin brüt kar marjı %21,47 seviyesinde sağlam kalıyor ve bu da şirketin kârlılığı koruma becerisinin altını çiziyor.

Diğer InvestingPro İpuçlarını arayan yatırımcılar daha fazlasını https://www.investing.com/pro/CDW adresinde bulabilirler. Şu anda CDW’nin mali durumu ve pazar konumu hakkında daha fazla bilgi sağlayabilecek 13 ek ipucu mevcut. Bu ipuçlarına erişmek için SFY24Kupon kodunu kullanarak 2 yıllık InvestingPro+ aboneliğinizde ek %10 indirim kazanın veya SFY241Kupon kodunu kullanarak 1 yıllık InvestingPro+ aboneliğinizde %10 ek indirim alabilirsiniz.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

askaleajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu