Haber

Kırmızı bültenle aranan şüpheli İspanya’da yakalandı

Hakkında kırmızı bülten bulunan Muhammed Yakut, İspanya’da yakalandı. Savcılığın Yakut için iade talebinde bulunacağı öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında şüpheli Muhammed Yakut hakkında “birden fazla kişinin birlikte yağma yaptığı” iddiasıyla tutuklanması için İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklama emri çıkarıldı. “Kişisel Verilerin Yasadışı Ele Geçirilmesi veya Yayılması”. Savcılık, Yakut’un uluslararası düzeyde aranması amacıyla Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’ne kırmızı bülten çıkarılması için talep yazısı göndermişti. Bakanlığın uygun bulduğu talep, Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol Dairesi’ne gönderildi. İnterpol Genel Sekreterliği’nin talebi üzerine şüpheli Muhammed Yakut hakkında 25 Mayıs 2023’te kırmızı bülten çıkarıldı. Şüpheli Muhammed Yakut’un yeri ve Türkiye’ye iadesi için başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinin İnterpol Birimleriyle temasa geçildi. İspanya’da yakalandığı öğrenilen Muhammed Yakut için savcılığın iade talebi hazırladığı öğrenildi.

ETKİNLİK GEÇMİŞİ

Soruşturma kapsamında Can Tanrıyar, Muhammed Yakut’a bilgi ve belge aktardığı gerekçesiyle 30 Nisan’da tutuklandı. Tanrıyar’ın görüntü paylaşımında kullanılmak üzere bilgi, belge ve fotoğrafları Muhammed Yakut’a aktardığı kaydedilirken, şüphelilerin görüntü paylaşımı öncesinde ve sırasında birlikte hareket ettiğine dair bulgular olduğu kaydedildi.

milasajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu