Haber

Kulis yapacağı konuşmaya şimdiden kilitlendi! Kılıçdaroğlu yerel seçimleri işaret ederek ‘Ayağa kalk’ diyecek

Oy CHP Genel Lideri Kılıçdaroğlu’nun yenilgisinin ardından “mücadeleye devam” mesajı bazı çevrelerde rahatsızlık yarattı. Kılıçdaroğlu istifa çağrılarına kulak asmazken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu “değişim” mesajı vererek CHP Genel Başkanlığı’na göz kırptı.

BİRLİKTE GENÇ

İki isim arasındaki gerilim dikkatle takip edilirken, önceki gün Ankara’da Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu gündeme geldi. Yaklaşık 2 saat süren görüşmede İmamoğlu, değişiklik talebinin gerekçelerini ve önerilerini Kılıçdaroğlu’na açıkladı. Kılıçdaroğlu’nun hem ülke konjonktürüne hem de yaz aylarında yaşanacak kongre süreçlerine işaret ederek “Sürece birlikte bakacağız” yanıtı verdiği öğrenildi.

YEREL SEÇİMLER İÇİN ATEŞ YAKALAYACAK

Öte yandan toplantının gündem konularından biri de İmamoğlu hakkında açılan davalar ve siyasi yasak kararına ilişkin süreç oldu. Seçim sonrası yaşanan bu belirsizlikler ve koltuğu bırakıp bırakmayacağına dair telaffuzların ardından Kılıçdaroğlu, önümüzdeki hafta yapılacak küme toplantısında değerli mesajlar vermeye hazırlanıyor. Sözcü’den Aytunç Erkin’in edindiği bilgiye göre Kılıçdaroğlu, başkanlığı bırakmamakta kararlı. yerel oyTakvime damga vurması beklenen Kılıçdaroğlu’nun kuruluşlara “Kalkıyoruz” mesajı vereceği öğrenildi.

CHP genel başkanının Salı günü yapılacak küme toplantısında vermesi planlanan konuşmasının başında tutuklu bulunan Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay’a da bir mesaj vermesi bekleniyor.

altinyaylaajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu