Ekonomi

Met-Gün İnşaat’tan Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne dev bayrak

Met-Gün İnşaat, Cumhuriyetin 100’üncü yılı kutlamaları kapsamında Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü 1699 metre uzunluğunda ve 9 metre genişliğinde dev Türk bayrağıyla süsledi.

Met-Gün İnşaat’tan yapılan açıklamada, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Met-Gün İnşaat tarafından yaptırılan Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki etkinliklerin, Adana Valisi Yavuz Selim’in katkılarıyla düzenlendiği belirtildi. Köşger.

Açıklamada, Cumhuriyetin 100’üncü yılı etkinliklerinde gündüz kano, bisiklet ve koşu yarışlarının yapılacağı, geceleri ise ışık ve su gösterilerinin gerçekleştirileceği belirtilerek, en önemli etkinliklerin gerçekleştirileceği vurgulandı. Köprüdeki kutlamaların detayı ise 1699 metre uzunluğunda ve 9 metre genişliğindeki Türk bayrağı olacak.

Açıklamada, 15 bin 300 metrekarelik Türk bayrağının bugüne kadar asılan en büyük Türk bayrağı olduğuna dikkat çekilerek, bayrağın ülke çapındaki kutlamaların simgesi olacağı ve bu alanı kaplayan dev bir Türk bayrağının yer alacağı paylaşıldı. İlk kez bir şehri geniş bir alan süsleyecek.

Açıklamada, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesaplarından yaptığı çağrıda, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 100. yıl kutlamalarına işaret ederek, ‘Gökyüzü ve yer bayrak olsun’ çağrısında bulundu. Bu kapsamda, Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne asılan dev Türk bayrağı adeta Erdoğan’ın bayrağı gibiydi.Bu çağrıya ses verdi, sözleri yer aldı.

Ahmet Ertuğ olayları fotoğraflayacak

Açıklamada fotoğrafçı Ahmet Ertuğ’un Cumhuriyetin 100. yıl kutlama etkinliklerini fotoğraflayacağı belirtildi.

Seyhan Nehri’nin ayırdığı Seyhan ve Yüreğir ilçelerini birbirine bağlayan Türkiye’nin en uzun 4’üncü köprüsü olan Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin katılımıyla geçtiğimiz Nisan ayında hizmete açıldığı hatırlatıldı.

“Yaşasın Cumhuriyet ilelebet tam bağımsızlık için”

Açıklamada şu değerlendirmelere yer verildi:

“Met-Gün İnşaat olarak tüm halkımızı Türkiye’nin ve Adana’nın gururu 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde gerçekleşecek Cumhuriyet Bayramına davet ediyoruz. Gökyüzü bayrak olsun, Cumhuriyetimiz birliğinin 100. yılını kutlasın. ve dayanışma.

Cumhuriyet erdemdir. Cumhuriyet çağdaşlıktır, medeniyettir. Cumhuriyet, gelişime ve değişime açık olmak demektir. Cumhuriyet ilericiliktir, bilimdir. Cumhuriyet tam bağımsızlıktır. Cumhuriyet Atatürk’ün yoludur. Yaşasın Cumhuriyet ilelebet tam bağımsızlık için.”

mudurnu-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu