Ekonomi

NYCB hisseleri benzerleri arasında en düşük değere sahip olmaya devam ediyor

New York Community Bancorp (NYSE:NYCB), S&P Global Market Intelligence tarafından yakın zamanda yapılan bir analize göre, 3 milyar doları aşan varlıklara sahip emsalleri arasında en uygun fiyatlı ABD banka hissesi konumunu koruyor. Bankanın düzeltilmiş maddi defter değerine (TBV) dayalı değerlemesi 30 Nisan itibariyle %30 seviyesindeydi. Bu rakam, bankanın maddi olmayan varlıklarından arındırılmış özkaynaklarının hisse başına değerini temsil etmektedir.

Banka, yılbaşından bu yana %64 düşerek 1996’dan bu yana görülmemiş seviyelere ulaşan hisse senedi değerindeki dramatik düşüş de dahil olmak üzere önemli zorluklarla karşı karşıya kalmıştır. Bu düşüş, bankanın temettü kesintisini ve Ocak ayında açıklanan ve sorunlu ticari gayrimenkullere olan kredi riskine atfedilen beklenmedik çeyrek dönem zararını takip etti.

Bir önceki hafta, New York Community Bancorp ilk çeyrek zararını bildirmiş ve potansiyel kredi zararları için artan karşılıklar nedeniyle ilk tahminleri aşabilecek bir yıllık zarar konusunda uyarıda bulunmuştu. Morningstar DBRS analistleri, bankanın stratejik planını etkin bir şekilde yürütmesinin önemini vurgulayarak, çeşitlendirmeyi ve uzun vadeli sürdürülebilirliğe sahip daha karlı bir bölgesel banka olmayı hedeflediğini belirtti.

NYCB’nin düzeltilmiş TBV’si ile karşılaştırıldığında, First Foundation (NYSE:FFWM) ve HomeStreet (NASDAQ:HMST) sırasıyla %35,7 ve %45,7 ile onu takip etmektedir. İlk 20’deki tek büyük banka olan Citigroup ise %71,9’luk bir orana sahip. Citigroup kısa bir süre önce, kârlılığını ve değerlemesini artırmak için borç verme-ticaret işinde yeniden yapılandırmayı tamamladı.

Mayıs ayının başlarında NYCB, tamamen dönüştürülmüş maddi defter değerinin yaklaşık 0,42 katından işlem gördüğünü ve bunun 100 milyar ila 250 milyar dolar arasında değişen varlıklara sahip bankalar için 1,48 katından önemli ölçüde düşük olduğunu belirtti. Banka 31 Mart itibariyle toplam varlıklarının 112,90 milyar dolar olduğunu bildirmiş ve değerleme farkını zaman içinde daraltma niyetinde olduğunu ifade etmiştir.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bankanın kredi notu Ocak ayından bu yana birkaç kez düşürüldü ve Fitch tarafından yapılan en son indirim Çarşamba günü hisse senedi fiyatlarında %4’lük bir düşüşe neden oldu. Fitch’in not indiriminde kazançlardaki zayıflama ve bankanın yeni yeniden yapılandırma planına ilişkin riskler gerekçe gösterildi.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu