Ekonomi

Okulların Açılmasıyla Kırtasiye Sektöründe Hareketlilik Arttı

2023-2024 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte kırtasiye bölümünde hareketlilik arttı.

Edirne’de 11 Eylül 2023 tarihinde yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrenciler derslere başladı. Öğretmenlerin hazırladığı ihtiyaç listelerini alıp kırtasiye mağazalarına giden öğrenci ve veliler, alanda yoğunluk yarattı.

Kırtasiye sektörünün neredeyse durma noktasına geldiği yaz döneminin ardından okulların açılmasıyla birlikte kitap ve kırtasiye satışları da arttı. Kırtasiye dükkanları okul alışverişini almaya gelen öğrenci ve velilerle dolarken, esnafın da yüzü gülmeye başladı.

Anaokulu ve 1. sınıflara yönelik uyum eğitimlerinin geçtiğimiz hafta başladığını hatırlatan Kırtasiye Sorumlusu Tamer Dillek, alışveriş faaliyetlerinin yanı sıra bu hafta üst sınıfların da açılmasıyla işlerin daha da hareketlendiğini belirtti.

Öğretmenlerin belirlediği listelere göre öğrenci ve velilerin ihtiyaçlarını karşılamak için kırtasiye mağazasına geldiklerini belirten Dillek, onlara yardımcı olmaya çalıştıklarını belirtti.

Okulların açılmasıyla işlerin daha da hareketlendiğini belirten Dillek, “İşlerimiz iyi gidiyor. Bazen çok yoğun bazen normal. Fiyatları da uygun tutmaya çalışıyoruz. Etiketlerimizde de buna göre yazıyor.” Müşterilerimiz gelip fiyatına ve bütçesine göre istedikleri ürünü alıyorlar.”

Alışveriş yapmak için kırtasiye mağazasına gelen 4’üncü sınıf öğrencisi Ali Çet Ergin, kardeşinin boyama kitabı, defter, kalem gibi ihtiyaçlarını almaya geldiklerini belirtti.

Okulların açıldığını ve öğretmenlerinin ihtiyaç listesi hazırladığını söyleyen 7. sınıf öğrencisi Şükran Tekin, “Okullar açıldı. Öğretmenlerimiz bize ne alacağımızın listesini verdi. Biz de kırtasiye ihtiyaçlarımızı karşılamaya geldik.”

Öğrenci velisi Çiğdem Göçmen, okulların açılmasıyla birlikte alışveriş telaşına düştüklerini belirterek, “Listeler hazırlandı. Buna göre belirlenen ihtiyaçları almak için kırtasiyeye geldik. Biz de çocuklarımızın heyecanına ortak oluyoruz.”

Edirneli vatandaşların yanı sıra komşu Bulgaristan’dan gelen ziyaretçiler de çocuklarının okul alışverişlerini kentteki kırtasiye mağazalarından alıyor. – EDİRNE

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu