Haber

OPEC+ grubunun kararı piyasaları alt üst etti! Benzinden sonra motorine zam

OPEC üyesi olmayan bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ kümesinin üretimi Mayıs ayından yıl sonuna kadar günde 1,16 milyon varil azaltacağının açıklanması piyasaları tedirgin etti. Kararın ardından petrol fiyatları yükselişe geçerken, bu gelişme Türkiye’de de akaryakıt fiyatlarını doğrudan etkiledi.

BENZİNDEN SONRA MOTOR ZAMANI

5 Nisan’da akaryakıta yapılan 1 lira 12 kuruşluk zammın ardından motorine bir zam daha geldi. Bu gece yarısından itibaren mazotun litresi 67 kuruş arttı.

MOTORUN LİTRESİ KAÇ LİRA OLDU?

Fiyat değişikliğinin ardından motorinin litresi İstanbul’da 21 liradan 10 kuruşa, Ankara’da 21 liradan 47 kuruşa, İzmir’de 21 liradan 54 kuruşa çıktı.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIR?

Akaryakıt fiyatları rafineriler tarafından Türkiye’nin de dahil olduğu Akdeniz pazarındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ve dolar kurundaki değişimler baz alınarak hesaplanmaktadır. Bu hesaplama sonucunda dağıtım şirketlerinin uyguladığı fiyatlar rekabet ve serbestlik nedeniyle şirketlere ve şehirlere göre biraz farklılık gösterebilmektedir.

EPGİS FİYAT DEĞİŞİKLİKLERİNİ DUYURMAMA KARARI ALMIŞTIR.

EPDK’nın fiyat değişikliğini açıklayan tek sendika olan EPGİS ile ilgili hata açıklaması yapmasının ardından sendika, akaryakıt fiyat değişikliklerini dava süreci sonuçlanana kadar vatandaşla paylaşmayacağını açıkladı.

camas-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu