Haber

Pakistan, İran’ın füze saldırısına sert tepki gösterdi: Ciddi sonuçları olacak

İranDevrim Muhafızları, Pakistan Pakistan, Türkiye’de militan grup Ceyş el Adl’a düzenlenen füze saldırısına sert tepki gösterdi. 2 çocuğun hayatını kaybettiği saldırıyı kınayan Pakistan yönetimi, egemenliğine yönelik bu ihlalin kesinlikle kabul edilemez olduğunu ve ciddi sonuçlar doğurabileceğini belirtti.

İRAN PAKİSTAN’A FÜZE FIRLATTI

İran kendi topraklarında ve Pakistan’da faaliyet gösteren militan grup Ceyş el Adl’ın üslerini hedef aldı. İran Devrim Muhafızları, Pakistan’daki iki üssü füzeler ve insansız hava araçlarıyla vurdu.

PAKİSTAN’DAN İRAN’A SERT TEPKİ

Pakistan, İran’ın havaalanını sebepsiz yere ihlal etmesini şiddetle kınadı. İslamabad yönetimi, egemenliğine yönelik bu ihlalin kesinlikle kabul edilemez olduğunu ve ciddi sonuçlara yol açabileceğini belirtti.

İRAN’IN SALDIRISINDA 2 ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ

Pakistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, saldırıda 2 çocuğun öldüğü, 3 çocuğun da yaralandığı bildirildi.

CEYSH AL ADL ORGANİZASYONU

İran’daki Sünni Beluc halkının haklarını koruduğunu iddia eden militan örgüt Ceyş el Adl, Pakistan’ın Belucistan eyaleti ile Sünni Beluc halkının yoğunlaştığı İran’ın Sistan ve Belucistan eyaleti sınırında faaliyet gösteriyor. Suriye İç Savaşı’nda İran’ın Esad’a verdiği desteğe karşı çıkan Selahaddin Faruki tarafından 2012 yılında kurulan örgüt, İran’daki Sünni Beluc halkının haklarını savunduğunu söyleyerek İran hükümetine karşı silahlı çatışma yürütüyor.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu