Haber

Protokol tartışmasında CHP’nin adaylık açıklaması ortaya çıktı: ‘Bizi rezil etti’

7 yıl CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı olarak görev yapan Hüseyin Gökbulak, 14 Mayıs Milletvekili seçimleri nedeniyle ilçe başkanlığı görevinden istifa etti. Gökbulak, 28 Ekim’de düzenlenen Cumhuriyetin 100. Yılı protokolünde Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ile yapılan görüşmenin ardından Büyükçekmece Belediye Başkanı adayı olacağını duyurdu.

Hüseyin Remzi Gökbulak, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ile yaşanan kavganın nedeninin protokolde CHP’lilerin geri planda bırakılması olduğunu açıkladı. Doğum gününü kutlayan Gökbulak. 100’üncü yılımızda Büyükçekmece’deki dönüşümü halkımızla birlikte inşa edeceğiz. “Cumhuriyet Bayramımızı kutluyor, sizleri saygıyla selamlıyorum” dedi.

Protokol tartışmasında yaşananlara ilişkin açıklama yapan Gökbulak, şunları söyledi: “Uzun yıllar Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Büyükçekmece İlçe Başkanlığı görevini büyük bir onur ve sorumlulukla yürüttüm. Partimize ve Büyükçekmece’ye olan bağlılığımı ve samimiyetimi ön planda tutarak her zaman ilçemize hizmet için çalıştım. Artık ilçemizi daha iyi temsil etme arzusuyla önümüzdeki yerel seçimlerde Büyükçekmece Belediye Başkanı adayı olmaya karar verdim. Bu kararı alırken ilçemize her zamankinden daha fazla katkı sağlamak hedefiyle CHP’nin temsil ettiği değerleri en uygun şekilde yansıtmayı hedefledim. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen törende Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ile yaşadığım tartışma beni kamuoyunu bilgilendirmeye sevk etti.

Törende ilçe liderimiz Halis Çiçekçi’nin de aralarında bulunduğu CHP Büyükçekmece yönetiminin protokolde ikinci sırada yer aldığını görünce büyük üzüntü duydum. Törenin ardından Büyükçekmece Kaymakamı Ali İkram Tuna’ya sitemimi iletirken lider Hasan Akgün yanımıza gelerek ‘Bunu burada mı konuşacağız? söz konusu. Ben de ona ‘Evet’ dedim. Burada konuşacağız. Ben de ‘CHP’yi destekleyeceksiniz’ dedim. Bu yanıt üzerine Hasan Akgün, ‘CHP beni ilgilendirmiyor’ dedi. ‘Sen o göreve CHP’den seçildin’ dedim. ‘CHP’yi destekleyeceksiniz’ dedim. Bunun üzerine “Git buradan” diyerek tiksintiyle tepki gösterdi.

‘BİZİ HAYAL ETTİ, BU DURUMDA SİKİŞTİĞİ İÇİN ÜZGÜNÜM’

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, konuyla ilgili Gazete Duvar’a yaptığı açıklamada, “Tutum ve davranışları tamamen kendini yönetemez hale geldi. Bu duruma düşmesine üzüldüm. Protokole geç geldiler. Dolayısıyla geride kaldılar. Kaymakamımız, kuvvet komutanlarımız vardı. Milletvekillerimiz vardı. Bağırmaya başladı. “Ben hiç küfür etmedim. Bizi rezil ettikleri için ‘git buradan’ dedim.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu