Haber

Şanlıurfa’da ‘eyyam-ı bahur’ sıcakları etkili oluyor

Şanlıurfa’da ‘eyyam-ı bahur’ sıcakları etkili oluyor

ŞANLIURFA Yazın en sıcak ve bunaltıcı günlerini ifade etmek için kullanılan “eyyam-ı bahur”un sıcağı tüm yurtta olduğu gibi Şanlıurfa’da da hissediliyor. Kentte vatandaşlar çeşmelerde, çocuklar ise süs havuzlarında serinledi.

Türkiye’nin en sıcak şehirlerinden biri olan Şanlıurfa’da sıcaklık 40 derecenin üzerinde. Kentte vatandaşlar sıcaktan korunmak için tarihi Balıklıgöl yerleşkesi ile park ve yeşil alanlarda çalışıyor. Sokaklarda insan ve araç hareketliliğinin az olduğu kentte insanlar zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayı tercih etmiyor.

Çocuklar süs havuzları ve fıskiyelerde serinliyor

En çok yaşlıları ve çocukları etkileyen sıcak havada çocuklar süs havuzları ve fıskiyelerde serinlerken, yaşlılar en çok ağaçların gölgesinde ve cami bahçelerinde güneş ışınlarından korunmaya çalıştı. Çeşme başında serinlemeye çalışan vatandaşlardan Mehmet Çil, “Sıcaktan korunmak için ellerimi yüzümü yıkadım. Gölgelik alanlarda vakit geçirmeye çalışıyoruz. Başka yapacak bir şeyimiz yok” dedi.

Uzmanlar sıcak çarpması konusunda uyarılarda bulunarak, güneşte fazla kalmamalarını ve mümkün olduğunca serin saatlerde dışarı çıkmalarını önerdi.

kiraz-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu