Yaşam

Uygulamalı Cilt Sorunları! Cilde Özgü Bir Bakım Rutini Oluşturmak İçin Deneyebileceğiniz 10 Yol

Cildinize bakım yaparken cilt tipinize de özen göstermelisiniz. Kuru, yağlı, karma, hassas ve normal ciltler için bakım rutininin nasıl olması gerektiğini öğrenmek için içeriğe gelin!

Bakım her cilt için farklıdır. Cilt tipinizi bilmeden bakım yaparsanız gerekli verimi alamayabilirsiniz. Bu yüzden öncelikle cilt tipinizi bilmeniz gerekiyor.

Beş farklı cilt tipi vardır; karma, hassas, yağlı, kuru ve normal cilt tipleri.

Kendi cilt tipinize uygun bakım yapabilmek için öncelikle hangi cilt tipine sahip olduğunuzu öğrenmeniz gerekir. Bunun için detaylı bir cilt analizi yaptırabilir ya da daha kolay bir şekilde evde kendiniz yapabilirsiniz.

Buna göre yüzünüzde birkaç bölgeye dokunarak cildinizin yağlı mı yoksa kuru mu olduğunu anlayabilirsiniz. Yağlı cildiniz çoksa yağlı, azsa normal, çok azsa kuru cildiniz var demektir. Bazı yerler yağlı, bazı yerler kuru ise karma cilt tipine sahipsiniz demektir. Cildiniz ekstra hassassa, hassas bir cildiniz var demektir.

1. Kuru cilt bakımı ile başlayalım…

Kuru ciltte cilt tabakasında yeterli su yoktur. Bu nedenle bu cilt tipi pullanmaya daha yatkındır. İç ve dış etkenlere çok daha açık olan kuru ciltler bu etkenlerden korunmalıdır. Bu nedenle cildinizi sıcak ve soğuktan korumalısınız.

2. Kuru ciltler için en değerli bakım nemlendiricidir. Sadece kuru ciltler için tasarlanmış nemlendirici ürünler kullanmakta fayda var.

Tonik kullanacaksanız alkolsüz olmasına dikkat edin. Ağır gece kremleri de kuru cilde sahip olanlar için idealdir. Maske kullanmak istiyorsanız mutlaka nem ve yağ depolayıcı maskeler kullanmalısınız.

3. Yağlı ciltlerle devam edelim…

Yağlı bir cildiniz varsa, yüzünüz genellikle çok parlaktır. Bu ciltler sivilce problemlerine daha yatkındır. Yine yağlı ciltler diğer cilt tiplerine göre çok daha çabuk sarkabilir.

4. Yağlı ciltli kişilerin en çok şikayet ettikleri sorun sivilce ve sivilce sorunudur. Bu sivilce problemlerini önlemek için günlük olarak temizlemeniz gerekir.

Bu saflık için su bazlı ve jel formlu nemlendiriciler kullanabilirsiniz. Düzenli olarak peeling yaparak bu sorunu önleyebilirsiniz. Yağlı cilt görünümünden nefret ediyorsanız yağ emici kağıtlar kullanmalısınız. Güneş kremi kullanırken yapmanız gereken kolay emilen ürünler kullanmaktır.

5. Karma cilt şimdi…

Karma cilt tipleri aynı anda hem yağlı hem de kuru cilde sahiptir. Cildin bazı bölgeleri yağlı cilt tipi iken bazı bölgeleri kuru cilt tipi özelliği gösterir.

6. Karma cilt tipine sahipseniz cilt bakım rutininizi ihmal etmemelisiniz.

Karma cilt tipine sahipseniz cildinizin yağ dengesini sağlamak için uygun ürünler kullanmalısınız. Bu cilt tipine uygun ürünler, düşük alkollü tonikler ve su bazlı nemlendiricilerdir. Bu artefaktları bakım rutininize mutlaka dahil etmelisiniz.

7. Normal cilt bakımı…

Sorunsuz bir cilt var mı diye merak ediyorsanız sıradan ciltler bu bahiste çok şanslı! Şeffaf görünümlü bu ciltlerde gözenek sorunu olmaz. Bu nedenle normal bir cilde sahipseniz ekstra bir bakıma ihtiyaç duymadan sağlıklı bir cilde sahip olabilirsiniz.

8. Normal bir cilt tipine sahipseniz kullanabileceğiniz eser sayısı oldukça fazladır. Cildinizin temizliği her cilt tipinde olduğu gibi normal ciltlerde de oldukça önemlidir. Losyonlar kullanarak cildinizi temizleyebilirsiniz.

En büyük cilt tiplerinden biri olan sıradan ciltlerin tek sorunu yaşlanma belirtilerini en erken gösteren cilt tipi olmasıdır. Bu nedenle yaşlanma karşıtı kremleri ihmal etmemelisiniz.

9. Son olarak, hassas cilde özen gösterin…

En zor ciltlerden biri olan hassas cilt, dış etkenlerden kolayca etkilenir. Bu cilt tiplerinin çok dikkatli bir şekilde bakılması gerekir. Bu oldukça kuru cilt tipine sahipseniz, cildinizi yatıştırmak ve cilt bariyerini güçlendirmek için ürünler kullanmalısınız.

10. Hassas cilt tipine sahipseniz kullandığınız ürünlere çok dikkat etmeniz gerekiyor. Özellikle alkollü temizleyicilerden uzak durmalısınız.

Yine bu cilt tipleri de alerjiye yatkın olduğu için kullanılan eserlerin içerikleri dikkatle incelenmelidir. Hassas bir cilde sahipseniz saf içerikli ürünleri tercih etmeye özen göstermelisiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu