Haber

Yeşil Sol Parti Hatay’da seçime başladı

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Hatay’da seçimlere başladı.

Diyarbakır’da kurulan çadırda düzenlenen toplantıya Sosyalist Örgüt Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Canan Yüce, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP) katıldı. Depremde en çok yıkımın yaşandığı Defne ilçesi. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), HDP il ve ilçe teşkilatlarından temsilciler katıldı.

MA’nın haberine göre, saygı duruşuyla başlayan toplantıda söz alan HDP İl Eşbaşkanı Hülya Ateş, depremde hayatını kaybedenleri andı. Seçime başladıklarını belirten Ateş, “Şehrimizi ve kendimizi yeniden inşa etme sözü vererek başlamak istiyoruz. Depremin gölgesinde bir seçime gidiyoruz.”

Yanlış kararların, kiraya açılan alanların ve imar aflarının şehirleri bu hale getirdiğini belirten Ateş, bu nedenle büyük bir katliam hazırlayanın hükümetler olduğunu söyledi. dedi. Yaşam hakkından ve barınma hakkından mahrum bırakıldıklarını belirten Ateş, “Geleceğiz, geldikçe hep birlikte değiştireceğiz. Bu bozuk düzeni yıkacağız” dedi.

Toplantı, seçim stratejisinin okunmasının ardından basına kapalı olarak devam etti. (HABER MERKEZİ)

haberdogansehir.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu