Haber

Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, kentteki son durumu anlattı.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ili etkileyen deprem Türkiye’yi salladı.

42 binden fazla can kaybının yaşandığı depremde binlerce bina yıkıldı.

Arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü illerde de çalışmalar sürüyor.

Ülkenin son iki haftasına şahitlik eden vatandaşlar büyük bir üzüntü yaşıyor.

Afet sonrasında tüm departmanlardan ekipler depremzedelere yardım etmeye çalışıyor.

Adıyaman depremden ağır etkilendi

Adıyaman depremden en çok etkilenen illerin başında geliyor.

Ekiplerin büyük gayretle yaraları sarmaya çalıştığı kentte Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Ensonhaber’e kentteki son durumu anlattı.

“Bu yaraların sarılması için yoğun bir çaba var”

İlk günlerde arama kurtarma çalışmalarına ağırlık verdik. Artık enkaz kaldırılıyor. Bir yandan hemşehrilerimizin biraz daha rahat etmesi için yoğun bir çaba var. Ölüleri geri getirme şansımız yok, şehit olduklarını düşünüyoruz. Her normal aile ateş altında kaldı, her aile önemli sayıda can kaybetti. Allah sana güç versin.

Başta Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız, genel başkan yardımcılarımız olmak üzere şehrimizi ayakta tutmak için önemli bir çaba harcıyoruz. Tüm belediyelerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız da bize yoğun bir şekilde yardım ediyor. Umarım bu yaraları sarmak için hızlı bir çaba gösterilir.

“Vatandaşlarımızın şehri terk etmemeleri stratejik bir adımdı”

Yeni yapılacak konutların hızlı bir şekilde yapılması için atılan adımların maliyetli olduğunu belirten Kılınç, şu ifadeleri kullandı:

Konutlar noktasında da talimat verildi. Vatandaşlarımızın şehri terk etmemeleri adına çok stratejik bir adımdı. Mevcut yerde imar planı yapılacak ama vatandaşımızın rahat etmesi için önemli bir çaba harcıyoruz.

“Hedef 20 bin konteyner yapmak”

Moderatör İlker Koç’un kentteki çadırkent ve konteyner durumuyla ilgili sorusuna yanıt veren Süleyman Kılınç, şu açıklamayı yaptı:

Konteynerler şu anda hızla inşa ediliyor. 10 bine yakın talep geldi, asıl hedef 20 bine yakın yapmak. Çadırlar noktasında vatandaşlarımız evlerinden çıkmak istemiyor, kişisel birçok talep var. Mevcut çadır kentlerimiz var, dolu olmama durumu dilden dile dolaşan bir durum. Şu anda şehrin yüzde 70’ine su ulaştırmaya çalışıyoruz. 400-500 çalışanla temizlemeye çalışıyoruz.

haberfatsa.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu