Haber

AK Parti’den Can Atalay açıklaması: Milletvekilliği azaltılacak

Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay’ın Türkiye İşçi Partisi Can Atalay hakkındaki kararlarının ardından gözler Meclis’e çevrildi.

Bu konuda AK Parti Kümelenme Başkanvekili Leyla Şahin Usta’dan dikkat çekici bir açıklama geldi.

AK Parti Grup Başkanvekili Usta katıldığı NTV canlı yayınında “Can Atalay’ın milletvekilliğini azaltacak Yargıtay kararı bugün Meclis’te okunacak mı?”o sordu.

Can Atalay’ın sorunu soruldu: Bu hafta bitirmeyi planlıyoruz

Leyla Şahin Usta, kararın bu hafta Meclis’te okunacağını söyledi. “Bugün ya da bu hafta tamamlamayı planlıyoruz. Bu artık bir prosedür haline geldi. Parlamento da üzerine düşeni yapmalı. Bu hafta için bir planımız var.”o cevapladı.

AK Parti Grup Başkanvekili Usta daha sonra sunucuya şunları söyledi: “Karar kesinleştiğinde, yasal mevzuat uyarınca milletvekili üyeliği iptal edilecektir.”senin sözlerine ‘Evet’o cevapladı.

‘Meclisteki sandalyesi iptal edilecek’

Uzman, “Yasal tartışmayı sonlandırabilir miyiz?”Soru, “Açıkçası bunun biteceğini düşünmüyorum. Bundan sonraki süreçler var, belki hukuki yollar devam edecek. Biz de konuyu yakından takip edeceğiz. Meclis’e bir misyon düşerse onu yerine getirmeye çalışacağız.”o cevapladı.

Ne oldu?

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, “seçilme hakkı” ile “kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı” kapsamında verilen hak ihlali kararına uyulmadığı gerekçesiyle yapılan iki başvuruda Can Atalay’ın haklarının ihlal edildiğine karar verdi.

21 Aralık’ta İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne ulaşan ikinci karar, bir önceki kararda olduğu gibi Yargıtay’a gönderildi.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Anayasa Mahkemesi’nin Türkiye İşçi Partisi Mersin Milletvekili Şerafettin Can Atalay hakkında verdiği ikinci ihlal kararının hukuki değerinin bulunmadığını belirterek, bu bağlamda 153/6. Anayasanın. Davası kapsamında uygulanabilecek herhangi bir kararın bulunmadığını belirterek, Anayasa Mahkemesi kararına uymama kararı verdi.

malazgirt-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu