Haber

Almanya Başbakanı Scholz, Erdoğan’ın İsrail’e Yönelik Eleştirilerini Saçma Buldu

Almanya Başbakanı Scholz Filistin’deki soykırımı destekledi: Erdoğan’ın sözleri saçma

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İsrail’i hedef alan açıklamalarından rahatsız oldu. İşgalcilerin aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu binlerce masum sivili katletmesini ‘kendilerini savunma hakkı’ olarak nitelendiren Scholz, Erdoğan’ın İsrail’e yönelik faşizm suçlamasının ‘saçma’ olduğunu söyledi.

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, “İsrail’in Mescid-i Aksa başta olmak üzere Filistinlilere ve kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine yanıt vermek” gerekçesiyle 7 Ekim sabahı kapsamlı bir saldırı başlatırken. İsrail ordusu da Gazze Şeridi’ne ağır hava saldırıları düzenledi. bombardımanı başlattı. Gazze’deki hükümete göre ölenlerin sayısı 11 bin 240’ı aştı; bunların en az 4 bin 630’u çocuk, 3 bin 130’u kadındı.

Erdoğan’ın işgalcilere tepkisi: İsrail kendi faşizmiyle meşruiyetini bizzat sorguladığı bir devlet inşa etmeye çalışıyor.

Bütün dünya Gazze’de olup bitenlere karşı üç maymunu oynarken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son açıklamasında şunları söyledi: “Filistin halkının binlerce yıldır yaşadığı toprakları zorla gasp edenler, Gazze’de yaşananlara karşı devleti kurmaya çalışıyorlar. Tarih henüz 75 yaşında ve kendi faşizmleriyle meşruiyetini tartıştırdıkları bir tarih.” Çalışıyor.” dedi.

Bu açıklamalar Almanya Başbakanı Olaf Scholz’u rahatsız etti.

Scholz Filistin’deki soykırımı destekledi: Erdoğan’ın sözleri saçma

İşgalcilerin aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu binlerce naif sivili katletmesini ‘kendilerini savunma hakkı’ olarak nitelendiren Scholz, Erdoğan’ın İsrail’e yönelik faşizm suçlamasının ‘saçma’ olduğunu söyledi.

İsrail insan haklarına saygı duyuyor!

Almanya Başbakanı, İsrail’in demokrasiyle yönetildiğini, insan haklarına ve uluslararası hukuka bağlı ve buna göre hareket eden bir ülke olduğunu savundu.

pinarbasihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu