Haber

İstanbul Havalimanı Taksiciler Kooperatif Başkanı: Taksicilere yönelik sürekli linç kampanyası var

İzmir’de taksici Oğuz Erge’nin öldürülmesiyle ilgili açıklama yapan İstanbul Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Başkanı Fahrettin Can, “Son yıllarda maalesef esnafımıza yönelik sürekli bir linç kampanyası yaşanıyor. Her fırsatta karalanıyor, hedef alınıyoruz. Geçen hafta İzmir’de yaşanan olay ve meslektaşımız Oğuz Erge’nin ölümü.” “A.Ş.’nin ölümüne yol açan olayda sayamadığımız yüzlerce gasp, saldırı, yaralama ve sözlü tartışma bu karalama kampanyasının eseridir” dedi.

İstanbul Havalimanı Taksiciler Kooperatifi üyeleri, İzmir’de taksici Oğuz Erge’nin öldürülmesi ve taksicilere yönelik saldırılara tepki göstermek için bir araya geldi. Taksiciler kooperatif merkezinde “Taksi şoförlerini hedef alanlar saldırı ve cinayetlerin sorumlusudur” yazılı pankart açarak can güvenliklerinin olmadığını söyledi. İstanbul Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Lideri Fahrettin Can, taksiciler adına açıklama yaptı.

“VATANDAŞLARIMIZIN GÖZÜNDE İTİBAR KAYBIYORUZ”

Fahrettin Can, “Bu olay taksici esnafımızı ve tüm vicdanlı insanlığı üzmüştür. Bu olayların son bulmasını diliyoruz. Biz taksiciler olarak 60 yıldır onur ve gururla İstanbul halkına hizmet ediyoruz. esnaf ve Ahilik ahlakı çerçevesinde bu mesleği yapıyoruz.Son yıllarda maalesef esnafımıza yönelik bir linç kampanyası yapılıyor.Her fırsatta karalanıyor ve hedef gösteriliyoruz.Bu planlı saldırılar sonucunda Yıllardır devam eden vatandaşımızın gözünde itibar kaybediyoruz ve adeta hedef alınıyoruz.Geçen hafta İzmir’de yaşanan ve meslektaşımız Oğuz Erge’nin ölümüne neden olan olayda yüzlerce kişinin sayısını kaybettik. Gasp, baskınlar, yaralamalar, sözlü tartışmalar bu karalama kampanyasının bir sonucudur” dedi.

TAKSİ ŞOFÖRLERİNDEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A ÇAĞRI

Taksicilerin maruz kaldığı diğer olayın ise korsan ulaşım olduğunun altını çizen Can, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu çevreler sürekli şubemizi paranın gücüyle karalıyor, TV ve sosyal medyadaki algı ve manipülasyon haberleriyle PR faaliyetlerini sürdürüyorlar. Hırsları bizi hizmet ettiğimiz, velinimetimiz olan insanlarla karşı karşıya getiriyor. Emekçi olan bu korsanlar Hırsızlar, emeğimizi haksız ve hukuksuz çalıyorlar. Biz bu emeğe kararlıyız” Hırsızları başta taksici dostu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm yetkililere şikayet ediyoruz. Bu korsanlara karşı caydırıcı cezalar, erişim sorunları ve polisimizden daha fazla kontrol istiyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu