Haber

Tuzla’da 508 konutun sahibi yarın kura ile belirlenecek

Tuzla’da, Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) yapımına devam edilen 508 konutun hak sahipleri, yarın çekilecek kura ile belirlenecek.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ayrıntılarını açıkladığı cumhuriyet tarihinin en büyük toplumsal konut projesi “İlk Evim İlk İşyerim Projesi” kapsamında, 250 bin konutun 50 bini birinci etapta İstanbul’a yapılacak. Bunların 20 bin 908’inin ise Tuzla’da inşa edilmesi planlanıyor.

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Aydınlı Mahallesi Konaşlı Mevki’nde 20 bin 908 konutun yapılacağı inşaat çalışmalarını inceledi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yazıcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ilan edilen, Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un açıklamaları ile başlayan “İlk Evim, İlk İşyerim” projesinin 508 talihlisinin belirleneceği günü yaşadıklarını belirtti.

Bunun kıymetli bir proje olduğuna dikkati çeken Yazıcı, “Böylesine problemlerin yaşandığı bir dünyada, böylesine büyük bir projenin açıklanması ülkemizin gücünü ve güçlü geleceğinin bir göstergesidir. Sosyal devlet anlayışının göstergesidir.” sözlerini kullandı.

“Önümüzdeki sene teslimleri yapılacak”

Yazıcı, projeye birinci etapta 8 milyon müracaat ile nitekim Türkiye’nin gücüne ve güçlü geleceğine güvenen vatandaşların olmasının gurur verdiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Projenin çok kıymetli ayrıntılarından birisi, müspet ayrımcılıkla emeklilerimize, şehit ailelerimize ve gençlere yönelik müspet ayrımcılıkla projenin birinci sahipleri olarak teslim edilmesi kıymetli. Beş yüz sekiz dairenin çekilişi yapılacak. Önümüzdeki sene itibariyle teslimleri yapılacak. Bunun devamında 750 bin konut üretilerek, 50 bini İstanbul’da, onların da 20 bin 908’inin Tuzla’da olması bizim için farklı bir değer taşıyor. Tuzla için farklı bir vizyon ve kıymet katıyor. Yeni gelişecek olan 20 bin 908 yeni konut ile birlikte gelişen kent vizyonunun altyapısı için Tuzla Belediyesi olarak çalışmalara başladık. Münasebetiyle böylesine bir konut projesi, yeşil alanları, okulları, mescitleri, spor alanları ile bir arada gelişiyor olmasından, kentin daha planlı ve geleceğe yönelik daha hayat kalitesini artıracak olmasından ötürü çok değerli.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu