Haber

Vali Demirtaş’tan kadın kooperatiflerine ziyaret

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, Kızıltepe ve Artuklu ilçelerinde faaliyet gösteren bayan kooperatiflerini ziyaret etti.

Vali Demirtaş, eşi Beyhan Demirtaş, Vali Yardımcısı Gürsel Temurci, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen ile Kızıltepe ve Artuklu ilçelerindeki bayan kooperatiflerini ziyaret ederek, aile bütçelerine katkıda bulunan teşebbüsçü bayanlarla bir ortaya geldi.

Üreten Bayanlar Ziraî Kooperatifinin yürüttüğü faaliyetler hakkında bilgi alan Demirtaş, üretken bayanların el emekleriyle ürettikleri eserleri yakından inceleyerek verdikleri emeklerinden ötürü bayanları tebrik etti.

Demirtaş, Topraktan Tabağa Ziraî, İpekyolu Bayan Etraf Kültür ve İşletme, GAP Toplumsal Kalkınma ve İşletme, Leap Bayan Teşebbüsü Üretim ve İşletme, Mardin Bayan Emeği ile Organik Eserler Pazarı Ziraî, Bayan Dayanışma ve İstihdam Merkezi Ziraî Kalkınma Kooperatiflerine de ziyarette bulundu.

Kooperatiflerde yetkililerden çalışmaları ve faaliyetleri hakkında bilgi alan Demirtaş, Mardin kültürünü yansıtan bayanların el emeği, göz parıltısı eserlerini çok beğendiğini belirtti.

Ziyaret ettiği kooperatiflerde bayanlarla bir mühlet sohbet eden Demirtaş, aile bütçelerine katkıda bulunmak isteyen bayanların dört elle bu işe sarıldıklarını görmelerini kendilerini memnun ettiğini lisana getirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu